Hlavní obsah

Celníci našli na tržnici na Teplicku i ostrou munici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Při sobotní kontrole tržnice v Dubí na Teplicku objevili severočeští celníci i ostré střelivo, které stánkaři ukrývali ve speciální skrýši. Kromě toho našli i padělky zboží, škodu vyčíslili na milión korun.

Článek

"Střelivo bylo nalezeno ve skrýši ve stropním prostoru jednoho stánku. Kromě 37 kusů ostré munice ráže 7,65 milimetru typu Browning celníci nalezli i pouzdro od pistole. Z padělků byly odhaleny tradičně nejen textilní výrobky a obuv, ale také hodinky,“ řekl mluvčí ústeckého celního ředitelství Jiří Nejedlý.

Podle Nejedlého zůstala na tržnici v Dubí v sobotu většina stánků uzavřena. Po kontrole zahájili celníci v tržnici nepřetržitý dohled, kdy v areálu stále sledují pohyb všech lidí i dopravních prostředků.

"Cílem nepřetržitého dohledu je dosáhnout takového provozu tržnic, při kterém bude docházet k prodeji zboží v souladu s právními předpisy, prodejní stánky budou řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a prodejní nabídka nebude zahrnovat žádné nelegální zboží," uvedl Nejedlý.

Reklama

Výběr článků

Načítám