Hlavní obsah

Při zásahu ochranky zemřel v prezidentském zámku v Lánech muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVNÍK
Aktualizováno

Osmadvacetiletý muž z Rakovnicka vnikl v sobotu večer do areálu prezidentského zámku v Lánech na Rakovnicku ve středních Čechách. Při zásahu pracovníků ostrahy areálu zkolaboval a zemřel, pomoci mu nedokázali ani přivolaní záchranáři.

Článek

„Náš lékař už muži nemohl pomoci,“ řekla k události mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková s tím, že nikdo další nebyl při incidentu zraněn. O případu informoval jako první portál iDnes.

Podle policie se jedná o muže, který měl již dříve problémy s policií. Byl vyšetřován v souvislosti s alkoholem a drogami. Nyní kriminalisté případ vyšetřujíjako náhlé úmrtí, přesnou příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva. Ta má prokázat, že byl muž pod vlivem alkholu nebo drog.

Podle dostupných informací se muž pokoušel do areálu dostat opakovaně vstupními branami. „Když neuspěl, dostal se přes plot do areálu a v něm až do prvního patra ubytovny zaměstnanců zámku, kde ho zachytil kamerový systém ostrahy,“ řekl mluvčí rakovnické policie René Černý.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka, která se mladého agresivního muže pokoušela pomocí chvatů zadržet a nasadit mu pouta. Přitom muž zkolaboval a zemřel. "Podle mých informací muž zemřel bez cizího zavinění," řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

"Podle jeho chování se dá usuzovat, že byl pod vlivem drog. Navíc jsme ho kvůli těmto věcem vyšetřovali již dříve," uvedla mluvčí. Motiv mužova činu zatím není znám.

V době incidentu byl na zámku i prezident Václav Klaus, což v neděli jeho mluvčí Petr Hájek potvrdil. "Byl o této události informován," řekl Hájek s tím, že bezpečnost hlavy státu nebyla ohrožena.

Reklama

Výběr článků

Načítám