Hlavní obsah

Po střelbě v centru Prahy skončili dva muži v nemocnici

Novinky, ČTK, pno, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

V centru metropole se v sobotu střílelo. Incident se odehrál v Pařížské ulici. Stříleli dva neznámí muži, po kterých policisté pátrají. Útočníkům se podařilo z místa ujet vozem černé barvy. Střelci zranili dvojici rusky mluvících mužů, kteří skončili v nemocnici.

Článek

„Incident se odehrál kolem čtvrté hodiny odpoledne, policisté incident vyšetřují. Záchranáři z místa převezli do pražských nemocnic dva muže středního věku,“ potvrdila incident v ulicích metropole mluvčí policie Eva Brožová.

Záchranáři byli na místo povoláni před čtvrtou hodinou odpoledne.

„Šestadvacetiletého muže jsme s prostřelenými dolními končetinami převezli do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Třiatřicetiletý muž skončil s poraněním ruky také v nemocnici,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Pařížská ulice je častým cílem turistů, kteří zavítají do hlavního města. Vede od Staroměstského náměstí směrem k Vltavě a bývá považována za jednu z nejvýstavnějších a také nejdražších ulic v Praze.

Výběr případů střelby v centru Prahy z poslední doby
12. března 2007 - Policista z hlídkové služby chtěl na pražském Václavském náměstí zkontrolovat řidiče. Motorista ale na něho najel. Aby donutil muže zastavit, policista vystřelil jednou do vzduchu a jednou do automobilu. S pomocí dalších dvou policistů se řidiče podařilo zastavit v Mezibranské ulici.
22. dubna 2007 - Policista poblíž Jindřišské ulice vystřelil na prchajícího muže podezřelého z krádeže. Odražená kulka lehce zranila náhodného chodce.
9. července 2007 - Policisté stříleli v Michalské ulici nedaleko Uhelného trhu po posádce automobilu podezřelé z násilné trestné činnosti. Postřelili dvě osoby, podezřelé zřejmě z vydírání.
27. listopadu 2007 - V ulici U Kanálky na pražských Vinohradech útočník několika výstřely z pistole zabil pětadvacetiletého řidiče vozu Bentley, který pracoval u jedné dceřiné společnosti Sazky. Podle policie se stal omylem obětí vyřizování účtů mezi ruskými a arménskými skupinami.
8. března 2008 - V Pařížské ulici v centru Prahy stříleli odpoledne dva neznámí pachatelé. Zranili dvojici rusky hovořících mužů a z místa činu utekli.
Zdroj: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám