Hlavní obsah

Muž se v hospodě prořekl, že má ve sklepě mrtvé dítě

– ŽLUTICE • Aktualizováno
Právo, fk

Malé historické město Žlutice na jihovýchodním okraji Karlovarska je v šoku ze čtvrtečního nálezu těla mrtvého novorozence. To leželo v igelitové tašce ve sklepě jednoho z domů.

Článek

„Je hrozné vůbec pomyslet na to, co se stalo. Pro naše město to není zrovna popularita, o kterou bychom tady stáli,“ poznamenala jedna z matek, které vzrušeně o včerejší noční události diskutovaly na žlutickém náměstí. „Něco takového se ani nedá pochopit,“ dodává tiše další z žen.

Důchodce Antonín Malina bydlí ve žlutické Hradební ulici nedaleko domu, v jehož sklepě tělo mrtvého novorozence policie našla. Ze svého okna v přízemí má dobrý přehled o tom, co se na ulici děje. „Ani jsme nevěděli, že je těhotná. Nosila teď v zimě kabát a je trochu při těle. Znám ji odmalička. Velice hodná žena, nejlepší v prospěchu ve třídě. A teď do jejich domu přijede v noci policie pro mrtvolku novorozeněte. A na jisto,“ líčí své pocity žlutický důchodce.

„Prý se jednalo o mrtvou holčičku. Ona má ještě dvě malé děti, školáky... Žije se svým partnerem, ale nejsou oddáni. Oba, co vím, nepracují,“ dodává Antonín Malina.

Prořekl se v opilosti

Právo zjistilo, že na mrtvé dítě v igelitové tašce upozornili známí 36leté zadržené ženy a jejího partnera. Právu to jeden z nich potvrdil: „Byla to naše povinnost vše ohlásit policii, když jsme se od jejího partnera ve čtvrtek večer v hospodě dozvěděli, co se ukrývá v jejich sklepě. Byl už opilý, a proto se nám asi svěřil. Že prý je to tam už celý den. Nemohl vydržet tu tíhu, nikomu o něčem tak strašném to neříct,“ řekla obyvatelka Žlutic Ivana Egermaierová, která bydlí kousek vedle v paneláku.

„Nejdřív se začal bavit o práci a najednou to z něj vypadlo. My jsme namítali, že to nemůže být pravda, co si to vymýšlí, vždyť byl napitý. A on nám to znovu a znovu potvrzoval. Pak už jsme na nic nečekali a zavolali policii,“ říká ještě z celé hrozné událostí otřesená Ivana Egermaierová.

Soudní pitva zatím příčinu smrti neurčila

Kriminalisté především hledají odpověď na otázku, zda se dítě narodilo už mrtvé nebo zemřelo až po porodu. Teprve po uzavřeném lékařském zkoumání může být totiž rozhodnuto o právní kvalifikaci a případném trestním stíhání. Pitva, která se uskutečnila v pátek v plzeňském ústavu soudního lékařství, na to zatím neodpověděla.

„Podle předběžných informací nelze zatím říci, jakým způsobem a kdy novorozeně ženského pohlaví zemřelo. Bude prováděno další lékařské zkoumání,“ upřesnila pro Právo v pátek odpoledne mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám