Hlavní obsah

Alkohol za volantem si starosta odpracuje

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEŠTICE

Starosta Přeštic na jižním Plzeňsku Petr Fornouz (ODS) přijal trest veřejně prospěšných prací, který mu za jízdu v opilosti vyměřil minulý měsíc okresní soud. Proti rozhodnutí soudu, podle kterého má odpracovat dvě stě padesát hodin a které ho navíc připravilo na dva roky o řidičák, si nepodal žádný opravný prostředek.

Článek

„Trest se mi nezdá přiměřený, ale nechci to dál komentovat,“ řekl devětatřicetiletý starosta. Představu o tom, jaký konkrétní alternativní trest bude vykonávat, nemá. „Veřejné práce nejsou jen uklízení. Nikdo z probační a mediační služby mne zatím nekontaktoval," říká.

"Vím, že se nechtějí obrátit přímo na městský úřad. Zdůvodňují to tím, že by mohlo dojít ke střetu zájmů, protože jsem vedoucí úřadu a práci bych si mohl zadávat sám sobě. Tomu se chci i já chci vyhnout,“ uvedla dále Fornouz.

O jeho dalším působení v čele radnice rozhodnou zastupitelé na svém jednání za dva týdny. Pokud mu vysloví nedůvěru, je připravený vzdát se funkce.

Dle soudu šlo o selhání

Starosta se podle soudu dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jako řidič při silniční kontrole koncem listopadu nadýchal téměř dvě promile alkoholu.

Starostův Fiat Tempra zastavila hlídka na výjezdu z města směrem na Dolní Lukavici kolem půl čtvrté ráno. Laboratorní rozbor vzorku krve pak potvrdil přesnou hladinu alkoholu 1,94 promile.

Starostův Fiat Tempra zastavila hlídka na výjezdu z města směrem na Dolní Lukavici kolem půl čtvrté ráno. Laboratorní rozbor vzorku krve pak potvrdil přesnou hladinu alkoholu 1,94 promile.

Starosta už dříve své jednání označil za selhání. „Měli jsme tady velkou akci k 17. listopadu. Přesouval jsem se z jednoho jednání na druhé. Byla to velká chyba ,“ řekl starosta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám