Hlavní obsah

Hromadná nehoda ve vánici blokovala čtyři hodiny dálnici D1

HUMPOLEC
Aktualizováno

Po necelých čtyřech hodinách se podařilo obnovit provoz na dálnici D1 ve směru na Prahu, kterou krátce po sedmnácté hodině zavřela hromadná nehoda dvou kamiónů a jedenácti osobních aut. Nehoda se stala na 96. kilometru mezi Jihlavou a Humpolcem.

Foto: ČTK

Dálnici D1 na Vysočině zablokovala na 95. kilometru ve směru na Prahu u Humpolce hromadná nehoda dvou nákladních vozidel a 11 osobních automobilů.

Článek

"Od 21 hodin jsou ve směru na Prahu volné oba jízdní pruhy. Směr na Brno byl uzavřen pouze na přechodnou dobu, tam už je provoz plynulý,“ informoval policista Jaroslav Hlaváček z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

"Kolony ve směru na Prahu ovšem dosahovaly až na 106. kilometr, tedy dva kilometry za exit Větrný Jeníkov,“ doplnil.

Mezi stojícími auty uvízlo rovněž několik sypačů dálniční údržby. Krátce po jedenadvacáté hodině už mezi Jihlavou a Humpolcem nesněžilo, teplota klesla na minus čtyři stupně.

Nákladní souprava blokovala dálnici na 104. kilometru a dodávka na 98. kilometru, v obou případech rovněž ve směru na Prahu. Na 104. kilometru bouralo navíc osobní auto také ve směru na Brno.

Na Vysočině řádila sněhová bouře

Kolem sedmnácté hodiny se nad dálnicí mezi Humpolcem a Jihlavou přehnala sněhová bouře. "Příčinou nehod je nepřizpůsobení rychlosti jízdy ve sněhové vánici. Kdo sérii nehod zavinil, není dosud známo, vyšetřování a odstraňování následků bude trvat ještě několik hodin,“ odhadoval krátce po osmnácté hodině policista David Fejta z dálničního operačního střediska ve Velkém Beranově.

Hlavně na Prahu se vytvořily několikakilometrové kolony, policie doporučovala sjet ve směru na Brno na 90. kilometru u Humpolce a ve směru na Prahu na 112. kilometru u Jihlavy.

Jedna zraněná

Havárie si vyžádala jednu zraněnou. "Převáželi jsme 27letou ženu s pohmožděním v oblasti hrudní páteře," řekl Novinkám Lukáš Kettner ze záchranné služby kraje Vysočina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám