Hlavní obsah

Za sexuálně motivovaný únos vyměřil soud ženě 6,5 roku

– PRAHA

Pražský vrchní soud poslal v úterý s definitivní platností na 6,5 roku do vězení Němku Marcelu Linhartovou za sexuálně motivovaný únos jednadvacetileté ženy. Pražský soud tak zpřísnil verdikt ústeckého krajského soudu, který ženu potrestal 5,5letým žalářem. Trest soudy vyměřily za vydírání a zbavení osobní svobody.

Článek

Hlavní iniciátor únosu mladé ženy nemohl být souzen. Stanislav Slabihoudek se v domě v Pňovičkách na Teplicku při zatýkání zastřelil. Celé drama se odehrálo v první polovině srpna loňského roku.

Žena si dvojici stopla loni pátého srpna na cestě z Karlových Varů do Prahy. Po ujetí několika kilometrů Slabihoudek nožem a pistolí ženu napadl. Bezmocnou dívku dvojice převezla do svého domu v Pňovičkách, kde ji umístili do speciálně zařízené místnosti.

Celé dny zůstala připoutána k posteli

V podkroví byl pokoj vybaven polstrovanými dveřmi, postelí s řetězem a gynekologickým křeslem. V nedobrovolném vězení byla žena skoro šest dnů, pak se jí podařilo utéct a vyhledat pomoc.

Únosci drželi dívku celou dobu připoutanou k posteli se zakrytýma očima přelepenými lyžařskými brýlemi. Dvojice ženu fotografovala v mnoha polohách, soud označil řadu snímků za pornografii. Dívce podávali léky a píchli jí také několikrát do těla neznámou látku.

Dívce se podařilo nakonec utéct díky velkému štěstí, když zapomněl Slabihoudek v jejích poutech klíče.

Proti úternímu rozsudku se nelze odvolat, lze pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám