Hlavní obsah

Policista skočil do řeky pro ženu s dvouletým synem

Novinky, pno
HODONÍN

V boj o život se během chvíle proměnila dopolední procházka, na kterou v pondělí vyrazila maminka se svým teprve dvouletým dítětem ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Dítě sklouzlo po prudkém břehu do vody, kam za ním ihned skočila jeho matka. Nemohli se však dostat ven. Pomohl až přivolaný policista, který skočil do řeky a dvojici pomáhal udržet se u břehu do příjezdu hasičů.

Článek

„Dítě se dostalo blízko ke břehu, ze kterého sklouzlo do vody. Maminka okamžitě skočila za ním, aby ho zachránila. Nepodařilo se jim však dostat se zpátky na břeh. Po zavolání na tísňovou linku policie na místo ihned vyrazili místní policisté. Jeden z nich neváhal a skočil do vody, aby poskytl pomoc matce s dítětem,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policista vysílenou dvojici přidržoval u břehu, aby je nevzal proud. Podporoval oba fyzicky i psychicky, neboť jim v ledové vodě rychle docházely síly. „Bezprostředně tak pomohl odvrátit horší důsledky nedobrovolného koupání,“ doplnil Zámečník.

Hasičům se po příjezdu podařilo dostat všechny v pořádku na břeh. Přivolaní zdravotníci nemuseli nikoho převést do nemocnice, po zahřátí byli všichni v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám