Hlavní obsah

Na Pardubicku se na namrzlé vozovce převrátil autobus

Novinky, vm, jos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE
Aktualizováno

K vážné nehodě autobusu došlo na silnici mezi obcemi Stojice a Bukovina na Pardubicku. Devětatřicetiletá řidička na namrzlé vozovce sjela s autobusem do příkopu, kde se převrátil na levý bok. Při nehodě se jeden člověk zranil těžce, jeden středně těžce a ostatní lehce. Byli převezeni do nemocnice na ošetření.

Článek

"K nehodě došlo v pět hodin ráno, jednalo se o autobus, který vezl do práce zaměstnance jedné pardubické firmy," řekla Novinkám pardubická policejní mluvčí Markéta Janovská. Silnice je nyní průjezdná, dodala.

Podle informací operačního důstojníka hasičského sboru leželo vozidlo na boku a hasiči museli cestující vyprostit.

Řidička bude zřejmě stíhána pro trestný čin obecného ohrožení. „Kromě ní bylo v autobuse osm cestujících, z nichž jeden byl zraněn těžce, jeden středně těžce, ostatní lehce. Všichni byli odvezeni do nemocnic v Pardubicích, Chrudimi a Kutné hoře,“ řekla Novinkám Janovská.

Škoda je asi 20 tisíc korun. Alkohol v krvi řidičky byl vyloučen.

Podle hlášení Ředitelství silnic a dálnic jsou všechny silnice a dálnice v ČR sjízdné, asi na třetině vozovek by ale řidiči měli věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Podle hlášení Ředitelství silnic a dálnic jsou všechny silnice a dálnice v ČR sjízdné, asi na třetině vozovek by ale řidiči měli věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Týká se to například dálnice D1 mezi 45. a 141. kilometrem nebo dálnice D5 mezi mezi nultým a 28. kilometrem. Na Příbramsku se tvoří náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám