Hlavní obsah

VIDEO: Celníci vnikli do zamčených stánků na tržnici v Lískové

Právo, pab
DOMAŽLICE

S rozbrušovacími pilami v rukou nastoupilo v pondělí dopoledne celní komando na tržnici v Lískové na Domažlicku. Státní zástupce vydal povolení k otevření desítky stánků, jejichž majitelé je před celníky zamkli a utekli.

Celníci vnikli do zamčených stánků na tržnici v LískovéVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podezření, že trhovci mají ve stánku nelegální zboží, se potvrdilo. Stánky byly napěchované falzifikáty. Hodnota zajištěného kontrabandu půjde do miliónů korun.

"Většinou se jednalo o padělky textilu a obuvi. Našli jsme i tisíce pirátských kopií CD a DVD nosičů,“ řekla Jitka Blahutová z plzeňského celního ředitelství. Akce se podle ní zúčastnily čtyři desítky celníků. Jejich bezpečnost zajišťovali kolegové z celní zásahové jednotky. Byli ozbrojeni samopaly a nikoho do tržnice nepouštěli. "Předpokládám, že akce skočí odpoledne,“ pokračovala Blahutová.

Tržnice Lísková je pod nepřetržitým celním dohledem od 22. února. Minulé pondělí získali celníci souhlas od státního zástupce k otevření patnácti prodejních míst a v nich zajistili zboží v hodnotě 19 miliónů korun. "Po dnešní kontrolní akci již budou důkladně zkontrolovány dvě třetiny celé tržnice,“ upřesnila Blahutová.

Celníci minulý pátek ukončili nepřetržitý celní dohled na tržnici v Potůčkách, kde se podařilo dosáhnout požadovaného stavu a dodržování právních předpisů při prodeji zboží. "V současné době zůstává pod stálým dozorem celníků tržnice na Vojtanově, na Svaté Kateřině a v Lískové,“ uzavřela Blahutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám