Hlavní obsah

Muž čekal na kolejích na smrt, vlak nepřijel

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Provoz na zřejmě nejfrekventovanější železniční trati v Česku z Prahy do Ostravy ohrozil v neděli večer třicetiletý řidič, který chtěl pravděpodobně spáchat sebevraždu. Své auto Škoda Octavia zastavil na železničním přejezdu v Olomouci - Holici. Tragédie se nakonec nestala jen díky tomu, že pracovníci drah provoz na trati rychle zastavili.

Článek

"Olomoučtí policisté přijali přibližně v půl deváté večer na linku 158 oznámení, že na kolejích zastavilo auto a zůstalo stát s nastartovaným motorem,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. O události byli podle ní ihned informováni pracovníci Českých drah, kteří provoz na uvedené trati uzavřeli.

"Policisté, kteří přijeli vzápětí na místo, zjistili, že muž v autě chtěl pravděpodobně spáchat sebevraždu a na přejezdu čekal až přijede vlak. Před příjezdem vlaku i policistů nakonec sám kolejiště opustil,“ uvedla mluvčí.

Třicetiletý muž, který podle ní jevil známky požití drog, byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Událost se dále vyšetřuje. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu obecného ohrožení.

Podobná nehoda před rokem

Pokud by se podle policistů nepodařilo včas reagovat, mohlo dojít k obdobné nehodě, jako loni v březnu u Vraňan na Mělnicku, kde čtyřiatřicetiletý René Kučera umístil auto na železniční přejezd v úmyslu zinscenovat pojistný podvod.

Do vozu ale narazil rychlík. Ve vlaku se při srážce zranili dva lidé a vznikla škoda ve výši asi 20 miliónů korun. Muže minulý týden středočeský krajský soud potrestal kvůli obecnému ohrožení deseti lety vězení. Další dva muži, kteří mu pomáhali, vyvázli s podmíněnými tresty.

Reklama

Výběr článků

Načítám