Hlavní obsah

Na hasiče spadl při odstraňování následků Emmy strom

Právo, sve
ČESKÁ LÍPA

Při odstraňování popadaných stromů v lokalitě okolo Panské Vsi na Českolipsku byl v neděli zraněn hasič z jednotky dobrovolných hasičů obce Dubá. Hasiče zranil kmen při nečekaném poryvu větru ve chvíli, kdy s kolegy čistil silnici od napadaných stromů. Muž leží ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče.

Článek

„V neděli okolo devatenácté hodiny zde hasiči rozřezávali popadané stromy na komunikaci mezi obcemi Dubá a Ždírec, přičemž došlo při poryvu větru k pádu dalšího stromu, který zasáhl 34letého hasiče,“ uvedla tisková mluvčí hasičů v Libereckém kraji Iva Michalíčková.

Muže odvezli záchranáři zdravotnické služby k ošetření do nemocnice v České Lípě. Podle mluvčího nemocnice Petra Pokorného je pacient hospitalizován na jednotce intenzivní péče a jeho stav je stabilizovaný. „Není v ohrožení života, ale jeho zranění jsou vážná,“ řekl Pokorný.

Před rokem při řádění orkánu Kyrill zasáhl padající strom sedmatřicetiletého hasiče ve Slunečné na Českolipsku. Hasič byl na místě mrtvý. "Kolegové se ho snažili oživovat, ale už mu nedokázali pomoci," řekla tehdy Iva Michalíčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám