Hlavní obsah

Dálnici D5 blokovala srážka dvou kamiónů

Právo, Novinky, Patrik Biskup
PLZEŇ
Aktualizováno

Na dálnici D5 u Plzně se ve čtvrtek okolo desáté hodiny ráno srazily dva kamióny. Dálnice byla zcela uzavřená, asi po dvou hodinách se uvolnil jeden pruh. Nehoda se stala na 71. kilometru ve směru na Prahu. Jeden z řidičů byl zraněn.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Na místě nehody zasahovali hasiči

Článek

Kamióny se srazily ve chvíly, kdy jeden předjížděl svého kolegu stojícího v odstavném pruhu. "Po příjezdu na místo jsme museli jednoho z řidičů vyprostit střechou, byl zaklíněn v kabině, ale komunikoval. Druhý řidič z auta sám vylezl," řekl velitel zásahu hasičů Miroslav Moule.

"Řidičovo zranění není vážné, sanitkou byl převezen na ošetření tržných ran," uvedla Lenka Ptáčková ze záchranky plzeňského kraje.

Policie odkláněla provoz na Prahu na sjezdu u 76. kilometru. Z kamiónů vyteklo asi 400 litrů nafty, z toho 100 litrů se podařilo odčerpat. 

Náklad kamiónů není nebezpečný, jeden vezl zboží do supermarketu, druhý měl naloženy pet lahve.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Ve středu večer byla uzavřena dálnice D1 ve směru na Brno. Na 18. kilometru za Prahou se kolem čtvrt na devět večer převrátil přívěs za osobním vozem. Na silnici se vysypal náklad dřeva, do kterého postupně narazilo asi deset dalších aut. Hlášena byla jen dvě lehká poranění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám