Hlavní obsah

Na Šumpersku hořel nový lyžařský vlek

Právo, pem
ŠUMPERK
Aktualizováno

Škodu za šest miliónů korun způsobil požár, který ve středu ráno zachvátil strojovnu letos nově otevřeného lyžařského vleku v Přemyslově na Šumpersku. Hasiči nevyloučili, že by mohl vlek někdo úmyslně zapálit.

Článek

Oheň byl hasičům nahlášen před půl šestou ráno. Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Loučné nad Desnou a Velkých Losin.

„Po příjezdu k události bylo zjištěno, že hoří dřevěná strojovna vleku, ve které měl majitel uskladněnu celou technologickou část provozu vleku a zázemí,“ sdělila Právu ve středu mluvčí Hasičského záchranného sboru v Olomouci Vladimíra Hacsiková

Hasiči také zjišťují, jaký je důvod vzniku požáru. „Prověřují se dvě verze, a to buď technická závada nebo úmyslné zapálení,“ dodala mluvčí hasičů.

„Nemám k tomu, co říct. Snad jen to, že sezóna tady skončila. Bude třeba postavit celý obslužný objekt a opravit i spodní část lanovky. Více budu vědět, až přijedou technici z Rakouska,“ řekl Právu ve středu provozovatel areálu Jaroslav Podzimek, podle kterého skutečná škoda může být vyšší než odhadnutých šest miliónů. „Navíc zhruba tři milióny bude činit ušlý zisk v důsledku uzavření střediska,“ dodal Podzimek.

Moderní lyžařský areál v Přemyslově, jehož chloubou je čtyřsedačková lanovka a 1250 metrů dlouhá sjezdovka, která je nejdelší osvětlenou na Moravě, byl otevřen loni na konci prosince. Výstavba, která trvala dva roky a financována byla i z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj a Evropské unie, si vyžádala zhruba 120 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám