Hlavní obsah

Policie řeší dvojnásobnou vraždu v penzionu na Jablonecku

– NOVÁ VES NAD NISOU • Aktualizováno

Dvě mrtvá těla muže a ženy nalezli v půl sedmé ráno policisté v Penzionu Jizerka v Nové Vsi na Jablonecku. Právu to řekla mluvčí Severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Jarmila Hrubešová. Třetího aktéra události, 52letého muže, který se pokusil o sebevraždu oběšením, převezli záchranáři do nemocnice.

Foto: Barbora Silná, Právo

Policie neprodyšně uzavřela okolí penzionu Jizerka v Nové Vsi nad Nisou na Jablonecku

Článek

Policisté dostali podle Hrubešové v úterý v půl sedmé ráno oznámení od mladé ženy, že v chatě v Nové Vsi nad Nisou chce zřejmě její nevlastní 52letý otec spáchat sebevraždu.

"V chatě pod Černou Studnicí policisté muže objevili. Byl naživu, ale odmítal otevřít dveře. Než chatu otevřeli přivolaní hasiči, pokusil se muž o sebevraždu oběšením. V současné době je v lékařské péči,“ dodala Hrubešová.

Rodina má podle policie vztah ke dvěma objektům v této lokalitě - k penzionu Jizerka a k jedné z chat pod Černou Studnicí nedaleko Nové Vsi.

Muž a žena v penzionu byli zastřeleni

V penzionu Jizerka pak objevili zastřeleného muže a ženu. "Jejich totožnost zatím nebyla přesně ověřena,“ upozornila Hrubešová. Policie ale předpokládá, že zavražděnou ženou je majitelka penzionu a zároveň manželka muže, který se pokusil o sebevraždu. Kdo je mrtvý muž, zatím neuvedla.

Motiv činu policie zatím přesně nezná.

Podle webových stránek penzionu Jizerka chatu od května 2001 vlastní Zdeněk Čechota z Hoření Černé Studnice. Spolu s Věrou Kratochvílovou zde provozovali pension s výletní restaurací.

"Vyšetřování je teprve na začátku. Zatím nemohu informovat o tom, co se v Nové Vsi stalo," řekla mluvčí severočeských policistů Jarmila Hrubešová.

Policisté v Nové Vsi prostor kolem penzionu Jizerka neprodyšně uzavřeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám