Hlavní obsah

Na Šumavě se těžce zranila dvanáctiletá lyžařka

Právo, Novinky, fal, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KVILDA

V pondělí v deset hodin dopoledne se na šumavské Kvildě zranila u lyžařského vleku dvanáctiletá lyžařka. Horští záchranáři na místě zjistili, že si při pádu na lyžích přivodila pohmoždění zad s podezřením na poškození ledvin.

Článek

„Na místě zasahovali nejen horští záchranáři, ale také rychlá záchranná služba Vimperk. Zraněnou po základním ošetření v 11:00 hodin transportoval vrtulník letecké záchranné služby do Fakultní nemocnice v Českých Budějovicích k dalšímu ošetření,“ sdělil náčelník šumavské horské služby Michal Janďura.

Vážné zranění si dopoledne způsobila mladá snowboardiskta v areálu Paseky nad Jizerou v Jizerských horách. Upadla na zledovatělém terénu a poranila si páteř. Vrtulník ji transportoval do nemocnice v Liberci.

Vážné úrazy se lyžařům nevyhýbaly ani o víkendu. Lyžař zemřel po vyjetí ze sjezdovky například v Krkonoších. Další lyžař zemřel při lyžařském maratónu na Šumavě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám