Hlavní obsah

V Krkonoších zahynul po pádu na sjezdovce lyžař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV
Aktualizováno

Při sjíždění sjezdovky ve Skiareálu Stoh ve Špindlerově Mlýně v neděli zahynul lyžař. Nezvládl prudký a těžký terén, dostal se mimo trať a po těžkém pádu přes pomoc záchranářů následkům úrazu podlehl.

Článek

"Lyžař na zledovatělém terénu vyletěl ze sjezdovky, prorazil hrazení a spadl z prudkého svahu do nepřístupného místa. Utrpěl zranění hlavy a další zranění neslučitelná s životem, a i když byl přivolán vrtulník a vyprošťovali jej členové horské služby, na místě zemřel," uvedl mluvčí horské služby Jan Slánský.

Lyžaři bylo 44 let a byl české národnosti. Podle Slánského neměl ochrannou přilbu, ale jeho zranění byla natolik vážná, že ani helma by jej pravděpodobně od smrti neuchránila.

Další těžký úraz při lyžování se stal odpoledne ve skiareálu ve Vysokém nad Jizerou. Třináctiletý chlapec vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. "V hlubokém bezvědomí byl vrtulníkem převezen do nemocnice v Liberci," řekl mluvčí horské služby.  

Smrtelný úraz na lyžích se stal v Krkonoších i 10. února. V Harrachově zemřel asi pětatřicetiletý sjezdař ze středních Čech. Ve velké rychlosti vyjel z červené sjezdovky na Rýžovišti na Čertově hoře a po zádech vletěl do lesa. Neměl ochrannou přilbu a podlehl velmi těžkému zranění hlavy a krční páteře.

Výjezdy záchranářů na Šumavě

Také na Šumavě vyjížděla horská služba kvůli pádům lyžařů. V pátek večer se na sjezdovce ve skiareálu Zadov na Prachaticku vážně zranila sedmiletá lyžařka. V areálu Špičák se v sobotu zase těžce poranil třiačtyřicetiletý lyžař poté, co vyjel ze sjezdovky do lesa. Při nárazu do stromu utrpěl otřes mozku, poškození hrudníku a komplikovanou zlomeninu ruky.

Reklama

Výběr článků

Načítám