Hlavní obsah

Sobota byla na českých silnicích z nejtragičtějších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Uplynulá sobota se zapíše mezi letošní nejtragičtější dny na českých silnicích. Podle předběžných policejních statistik zemřelo při nehodách osm lidí. Je to druhý nejtragičtější den letošního roku. Smutné prvenství patří středě 13. února, kdy si dopravní kolize vyžádaly deset mrtvých. Tehdy si jen střet tří vozů u Panenského Týnce na Lounsku vyžádal osm lidských životů.

Článek

V sobotu zemřeli shodně dva lidé na silnicích ve Středočeském, Jihomoravském a Královéhradeckém kraji. Po jedné oběti hlásí policejní statistika z Moravskoslezského a Pardubického kraje. Při 261 nehodách dále utrpělo deset lidí těžké a 44 lehké zranění.

Například dva lidé zemřeli při srážce dvou osobních aut na silnici mezi Brnem a Svitavami na Blanensku. V Mělníku nepřežil srážku s kamionem třiapadesátiletý popelář. U Dobříše na Příbramsku zemřel dvacetiletý mladík, který cestoval na sedadle spolujezdce. Dvaadvacetiletá žena nepřežila v Ostravě-Porubě srážku s osobním automobilem. Na přechodu pro chodce ji srazil řidič automobilu, který pak z místa nehody utekl.

V roce 2007 byl únor měsícem s nejnižší úmrtností na českých silnicích, zemřelo 57 lidí. Letos se však tato situace zřejmě nebude opakovat, do soboty zahynulo při nehodách 52 osob.
Podle zprávy, kterou už dříve zveřejnilo policejní prezidium, je tragický únor důsledkem zvyšující se agresivity řidičů a jejich sobeckého chování.
V loňském roce zemřelo na českých silnicích celkem 1123 lidí, tedy o 167 více než za rok 2006. Nejtragičtějším dnem byl zřejmě pátek 8. června, kdy při nehodách přišlo o život 11 osob. Následovaly například neděle 26. srpna a pátek 21. září, kdy zemřelo deset lidí.
Oběti autonehod loni nejčastěji umíraly při nehodách, jejichž příčinou byla nepřiměřená rychlost. Téměř stejně vysoký podíl lidí zemřel kvůli nesprávnému předjíždění.

Reklama

Související témata:

Související články

Při nehodě na Blanensku zahynuli dva lidé

Dva lidé zemřeli v sobotu před polednem při srážce dvou osobních aut na 35. silnice mezi Brnem a Svitavami. Neštěstí se stalo u odbočky na Boskovice...

Výběr článků

Načítám