Hlavní obsah

Na přechodu zabil autem mladou ženu, pak utekl

OSTRAVA
Aktualizováno

Dvaadvacetiletá žena nepřežila v sobotu časně ráno v Ostravě-Porubě srážku s osobním automobilem. Na přechodu pro chodce ji srazil řidič automobilu s mezinárodní poznávací značkou Velké Británie. Z místa pak utekl. Nyní po něm pátrá policie. Řekl to mluvčí severomoravské policejní správy Milan Klézl. Téměř stejný případ se přitom v Ostravě stal i ve čtvrtek.

Článek

Mladá žena přecházela v sobotu přes cestu nedaleko Tesca kolem 03:30. Řidič Mercedesu Benz si jí pravděpodobně nevšiml a na přechodu pro chodce ji srazil.

"Žena na místě nehody zemřela. Vozidlo po střetu ještě narazilo do oplocení společnosti ACA Autocentrála. Řidič pak vystoupil a utekl směrem na Martinov," doplnil Klézl.

Policisté jej nyní hledají. Hrozí mu obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci.

"Obracíme se na svědky, kteří nehodu viděli, aby se přihlásili prostřednictvím telefonního čísla 974 725 444 nebo linky 158," dodal Klézl.

Řidič ze čtvrteční nehody dopaden

Podobná dopravní nehoda s tragickým koncem se stala v Ostravě i ve čtvrtek odpoledne. Na přechodu pro chodce zde osobní auto srazilo starší ženu, která podlehla těžkým zraněním v nemocnici. Vše se stalo v Martinovské ulici u křižovatky s ulicí Provozní. Řidič z místa ujel.

Policisté ale řidiče později dopadli, a to především díky informacím, které dostali od svědků. Řekl to v sobotu policejní mluvčí Milan Klézl. Třicetiletý muž si už vyslechl obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci. Pokud stane před soudem, může ve vězení strávit až pět let.

"Byl jsem v šoku," hájil se při výslechu na policii. Připustil, že si byl srážky vědom. "Netušil jsem ale, že následky budou tak fatální," řekl policii obviněný muž.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič zabil na přechodu ženu a ujel

Dopravní nehoda s tragickým koncem se stala ve čtvrtek odpoledne v Ostravě. Na přechodu pro chodce zde osobní auto srazilo starší ženu, která podlehla těžkým...

Výběr článků

Načítám