Hlavní obsah

Údajné napadení školačky učitelkou zřejmě skončí u právníků

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHODOV

Právní dohru bude mít podle všeho údajný incident, který se v úterý měl odehrát ve 2. základní škole v Chodově na Karlovarsku. Maminka sedmileté prvňačky tvrdí, že její dcerku napadla třídní učitelka. Škola to však rezolutně odmítá. V pátek doporučila mamince, aby svou dceru dala do jiné školy. Její věci sbalili.

Článek

„Dcerka Michaela přišla ze školy domů s velkou boulí a odřeninou na hlavě. Tvrdí mi neustále, že upadla a narazila do zdi, když do ní strčila její třídní učitelka Irena Marešová,“ uvedla v pátek pro Právo Lenka Pilařová, maminka údajně napadnuté školačky.

„Když jsem žádala ve škole vysvětlení, nepochodila jsem. Dneska mi ve škole sbalili její věci a řekli mi, abych dcerku dala do jiného školního zařízení. Jsem zoufalá, nevím, jak se mám zachovat, jak postupovat dál. Nemám od školy ani žádný papír. Uvažuji, že se obrátím na právníky. Se školou se, jak vidět, nedomluvím. Věc ale nenechám a jsem rozhodnuta ji dotáhnout do konce,“ tvrdila v pátek Právu Lenka Pilařová.

Zcela opačný názor má ředitel školy Milan Kovařík. „Vůbec to není pravda a na tom si trvám. To jsme také mamince holčičky řekli,“ uvedl pro Právo ředitel.

„Maminka si ale pořád vede svou. Hovořil jsem i s lékařkou. Ta boule mohla vzniknou jakkoliv při hře dětí. S maminkou ale není možné dál spolupracovat, proto jsme ji dnes navrhli, aby si své dítě dala do jiné školy. Je mi to líto. Nikdy jsme takový incident v naší škole neměli. Nemám důvod nevěřit třídní učitelce. Navíc do té samé třídy chodí i můj syn a nic takového neviděl,“ prohlásil ředitel Milan Kovařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám