Hlavní obsah

Řidiči připoutejte se, policisté sledují pásy

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká dopravně bezpečnostní akce policie vypukla v pátek na silnicích v Česku. Muži zákona se tentokrát zaměřili na používání bezpečnostních pásů a také na tzv. zádržné systémy. Mezi ty se řadí například dětské autosedačky. Akce potrvá celý den.

Článek

„Gestorem akce jsou jednotlivé krajské správy. Ty samostatně určují místo, čas a záleží tak čistě na jejich uvážení, jak bude akce v zemi vypadat,“ řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Petr Procházka. Řidiči by si tak měli dát během svých cest na víkend velký pozor, zda nezapomínají sebe či své děti ve vozech poutat.

Páteční kontroly na českých silnicích jsou součástí celotýdenního projektu pod záštitou Tispolu, což je mezinárodní organizace věnující se oblasti bezpečnosti silničního provozu a prevence nehod.

Tispol sdružuje dopravní policie hlavních měst zemí Evropské unie. Byl založen v roce 1991, sídlí v Londýně. V tomto týdnu probíhají podobné akce v celé Evropské unii, na Česko vyšel právě tento pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám