Hlavní obsah

Výbuch kotle popálil muže

Právo, sve
SLUNEČNÁ

V pátek ráno explodoval kotel v rodinném domě v obci Slunečná na Českolipsku. Mohutná exploze a následný požár popálila muže, který právě zatápěl v kotli ústředního topení.

Článek

„Po příjezdu hasiči nalezli popáleného muže, kterého vyvedl soused z domu ven. Hasiči okamžitě poskytli muži předlékařskou pomoc a popáleniny ošetřili chladícím prostředkem,“ informovala mluvčí libereckých hasičů Iva Michalíčková.

Muž byl s rozsáhlými popáleninami rukou a obličeje transportován vrtulníkem letecké záchranné služby, do popáleninového centrum na pražských Vinohradech. V domě byla v době výbuchu přítomna ještě žena, která vyvázla bez větších zranění.

„Příčina vzniku požáru zatím není zcela jasná, ale vyšetřovatel hasičů nalezl v kotelně ohořelý kanistr od benzínu. Je tedy možné, že si muž při zatápění pomáhal právě hořlavinou a došlo k explozi následkem vznícení par benzínu,“ nastínila možnou příčinu exploze Michalíčková.

Oheň byl již při příjezdu hasičů naštěstí téměř uhašen. Podle velitele zásahu došlo k částečnému uhašení tlakovou vlnou při výbuchu a částečně se snažil popálený muž oheň uhasit vodou. Hasiči kotelnu odvětrali od kouře a dohasili zbytky požáru. Při výbuchu byla poškozena pouze kotelna domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám