Hlavní obsah

Celníci násilně vnikli do stánků ve Vojtanově

Právo, fk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VOJTANOV

Celnici se ve čtvrtek rozhodli přísně zakročit na západě Čech ve Vojtanově. Jejich terčem se stala vietnamská tržnice, kterou bedlivě už od 4. února nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně střeží. Povolení k násilnému otevření stánků dostali od okresního státního zastupitelství v Chebu.

Článek

Celníci postupně násilně otevřeli pětadvacet uzamčených stánků. Jejich zákrok provázela nezbytná bezpečností opatření. „Do akce byl nasazen také služební pes, specializovaný na vyhledávání zbraní a výbušnin, který před vniknutím celníků do stánků každý prostor prohledal,“ uvedla pro Právo mluvčí Celního ředitelství Plzeň Jitka Blahutová.

Cílem akce je vyčistit vojtanovskou tržnici od nelegálního zboží. Jedna třetina stánků je přitom otevřena a podle celníků se v ní už prodávalo jen legální zboží. Druhé dvě třetiny byly zamčené a k jejich vlastnictví se nikdo nehlásil. A ty se právě dostaly do pozornosti mužů zákona.

„Podařilo se nám zabavit nelegální zboží ve velké hodnotě, kterou ještě musíme upřesnit. V nepřetržitém dohledu ve Votnanově budeme nadále pokračovat,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám