Hlavní obsah

VIDEO: Policejní honička z Prahy na D1

– PRAHA
Novinky, pno

Dramatická honička prchající trojice mužů v kradeném autě v patách s kolonou několika policejních vozidel se odehrála v neděli v Praze a na dálnici D1. Z centra města ujíždějící automobil vykličkoval až na dálnici D1. Vše skončilo na sjezdu na Chocerady ve středních Čechách, kde řidič nezvládl řízení a havaroval. Tři muži z kradeného vozu skončili v nemocnici.

Článek

Vše začalo krátce po poledni v centru metropole. Hlídka pronásledující vozidlo měla automobil vybavený kamerou, proto se vše podařilo zdokumentovat. Na videu je také možné slyšet autentickou domluvu jednotlivých policejních hlídek a hlášení.

Policisté začali auto pronásledovat v Nuslích. Ujíždějící vůz se postupně vyhýbal dalším policejním vozům a ujížděl skrz Bohdalec a Jižní Město.

Stovkou pražskými čtvrtěmi

"Policisté přistoupili také k varovnému výstřelu, ale ani ten nepřiměl řidiče k zastavení,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Chvílemi se vůz městem řítil i stokilometrovou rychlostí.

Policistům se automobil nepodařilo zastavit ve městě. Auto najelo na Jižním Městě na dálnici D1, kde se řidič pokusil policejnímu vozu ujet. Kličkoval přitom mezi autobusy a dalšími auty.

Osudná pravotočivá zatáčka

Honička skončila na 29. kilometru brněnské dálnice. Trojice se rozhodla opustit dálnici na sjezdu na Chocerady. Ve velké rychlosti řidič nezvládl prudkou pravotočivou zatáčku, dostal smyk a vůz narazil do stráně u silnice. Po malém okamžiku zastavila na místě policejní hlídka a honička skončila.

„Trojice má pestrou trestní minulost převážně majetkového charakteru. Řidiči hrozí problémy kvůli útoku na veřejného činitele a neoprávněnému užívání cizí věci,“ doplnil Hulan.

Podle Hulana používají policisté kamery ve vozidlech stále častěji. "Už kvůli své ochraně," řekl s tím, že ale zdaleka ne všechny vozy zatím tuto technologii mají. Stejně tak doplnil, že situace, kdy se podaří takovýto dramatický zásah natočit, jsou spíše výjimečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám