Hlavní obsah

Převrácený kamión zastavil provoz na dálnici D2

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUSTOPEČE

Nepříjemné okamžiky zažili v úterý dopoledne řidiči na dálnici D2 ve směru z Brna do Bratislavy. Kolem šesté hodiny ráno se na čtyřiadvacátém kilometru kousek od nájezdu u Hustopečí na Břeclavsku převrátil slovenský kamión.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda a následná překládka kamionu zkomplikovala v úterý provoz na dálnici D2.

Článek

Nákladní automobil Man s přívěsem, naložený pestrou směsicí nákladu, včetně zdravotnických potřeb, směřoval ke slovenské hranici. Necelý kilometr před sjezdem ale jeho řidič přes krajnici vyjel vpravo mimo dálnici. Příčinou nehody je pravděpodobně nevěnování se řízení, případně mikrospánek.

Když řidič reagoval na vzniklou situaci, strhl volant ve snaze dostat se zpět na vozovku. Prudký manévr ale vedl ke smyku a převrácení soupravy až přes středová svodidla. Havarovaná souprava tak zatarasila rychlé levé pruhy v obou směrech D2. Řidič z nehody naštěstí vyvázl bez následků.

Úklid místa nehody si vyžádal nejprve přeložení nákladu do přivolaného kamiónu. Překládka, stejně jako následné vyproštění převrácených vozidel pomocí těžké techniky, trvalo několi hodin. K zajištění prací bylo zapotřebí střídavého uzavírání provozu na dálnici.

Nehoda a následná překládka kamiónu zkomplikovala v úterý provoz na dálnici D2.foto: Právo/Milan Vojtek

Reklama

Výběr článků

Načítám