Hlavní obsah

Dával drogy čtrnáctiletým dívkám, dostal osm let

Právo, pko
BRNO

Krajský soud v Brně poslal v úterý na osm let za mříže šestačtyřicetiletého Františka Kukka z Karviné za nedovolenou výrobu omamných látek a ohrožování výchovy mládeže. Kukko totiž o prázdninách v roce 2005 ve Znojmě podal dvěma tehdy čtrnáctiletým dívkám pervitin.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Eskorta přivedla Františka Kukka z vězení, kde si odpykává trest za jiné trestné činy.

Článek

Podle žalobkyně s jednou z nich následně ještě opakovaně souložil, to se ale podle soudu nepodařilo prokázat. „Cítím se nevinný, nevěděl jsem, že jsou tak mladé, byly samy, šlapaly chodník, nemohl jsem opravdu vědět, že je jim teprve čtrnáct let,“ přesvědčoval senát Kukko.

Podle soudu se sblížil s oběma čtrnáctiletými dívkami, které chodily do sedmé a osmé třídy základní školy. Pervitin jim podával fouknutím do nosu. „Pan obžalovaný není žádným nováčkem, už dvakrát byl trestán za nedovolenou výrobu a držení omamných látek, je tedy recidivistou. I proto shledávám trest odnětí svobody na osm let za odpovídající,“ uvedl při odůvodnění rozsudku předseda senátu.

Nepodařilo se ani prokázat, že by odsouzený muž požadoval za pervitin peníze. Kukko byl už za tento skutek odsouzen v létě loňského roku, ale Vrchní soud v Olomouci rozsudek vrátil případ zpět ke Krajskému soudu k novému projednání.

Soudci Vrchního soudu se ale ještě celou kauzou budou znovu zabývat, protože Kukko se na místě odvolal. Kukko není vskutku žádným nováčkem co se kriminality týče, v současné době si totiž už ve vězení odpykává trest za zpronevěru, poškozování cizí věci, krádež a porušování osobní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám