Hlavní obsah

Obvinění za brutální utýrání kočky je na spadnutí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Policie už má zřejmě připraveno obvinění pro mladíka, který v červnu roku 2006 v Morávce na Frýdecko-Místecku brutálně utýral kočku a vše nechal natáčet na video. Nahrávka se pak objevila na internetu.

Článek

Čeká se pouze na znalecký posudek veterináře, který by měl být k dispozici během několika dní. Informoval o tom v pondělí mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

„Komisařka kriminální služby už vyslechla kromě jednoho všechny účastníky večírku,“ uvedl mluvčí. Dodal, že všechny vyslechnuté osoby popsaly průběh akce zcela shodně. „Mezi výpověďmi není zásadních rozporů,“ uvedl Žurovec.

Policie ale ještě musí vyčkat na veterinární vyjádření, které se zabývá posouzením případu z hlediska zákona na ochranu zvířat proti týrání. „Obvinění podezřelé osoby je na tomto posudku závislé,“ dodal mluvčí.

Brutální týrání bezbranného zvířete se odehrálo na uzavřené akci před zraky asi desítky mladých lidí, včetně dívek. Video, které začátkem roku šokovalo českou veřejnost, začíná záběry na dvojici mladíků, kteří drží kočku pod krkem a z lahve jí do tlamy lijí alkohol. Potom ji hodí na zem a pustí na ni bojového psa.

Na videu je vidět skupinu mladíků a dívek, kteří sledují, jak pes trhá bezbranné tělo. Utrpení zvířete skončí poté, co mu jeden z mladíků šlápne na hlavu a ještě jednou na bezvládnou kočku pustí psa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám