Hlavní obsah

Na silnici z Liberce do Děčína se srazilo 30 aut

Právo, Novinky, pno, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC
Aktualizováno

Srážka třiceti vozidel zablokovala v pondělí ráno rychlostní silnici číslo 35 z Liberce na Děčín. Nehoda se stala mezi Stráží nad Nisou a Bedřichovkou směrem na Děčín, silnice je uzavřena v obou směrech. Na místě byli i zranění.

Foto: Barbora Silná, Právo

Odtahová služba odváží ze silnice havarovaná vozidla.

Článek

Nehoda se stala před osmou hodinou ráno. Podle informací Centra dopravních informací by měla být frekventovaná silnice uzavřena až do jedenácti hodin. Silnice je neprůjezdná v obou směrech, na místě zasahují hasiči.

Automobily se srazily v obou směrech, od Liberce i od Děčína. Postupně havarovalo kolem třiceti vozidel. Policie silnici uzavřela a dopravu odklání na okolní silnice. Objížďka vede přes obec Machnín.

Likvidaci jedné z mnoha nehod, které se staly v pondělí ráno na rychlostní silnici u Liberce.foto: Právo/Barbora Silná

Desetiletá dívka skončila v nemocnici

Mluvčí krajské záchranky Kristýna Fejfarová řekla, že záchranáři na místě ošetřili několik zranění. Desetiletá dívka utrpěla zranění hlavy a skončila v nemocnici. Zraněno bylo i další dítě. Lékaři jen odvezli do nemocnice na pozorování.

Jak Právu upřesnila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková, odehrály se nejprve na namrzlé vozovce před osmou hodinou nejprve ve směru z Liberce na Děčín v úseku za Stráží nad Nisou až k Obalovně čtyři dopravní nehody.

Další nehody se pak staly o několik minut později ve směru od Děčína na Liberec. „Zatím nemáme upřesňující informaci, kolik je tam vozidel. I tato vozovka je zcela uzavřena,“ dodala Suchánková. Hasiči se s využitím techniky snaží nakládat havarované vozy.

Hasiči při likvidaci jedné z mnoha nehod.foto: Právo/Barbora Silná

Déšť a namrzlé silnice

Policisté varují motoristy před rychlou jízdou a nabádají k opatrnosti. Na promrzlé silnice začalo v Libereckém kraji ráno pršet a vytváří se na ní tenká vrstva ledu.

Podobná hromadná nehoda se stala minulý týden u Olomouce. Kvůli husté mlze a namrzající silnici se na dálnici srazilo několik desítek automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám