Hlavní obsah

Po rumovém večírku zemřel na záchytce 53letý muž

Právo, pch
JIHLAVA

Po rumovém večírku zemřel v noci ze soboty na neděli na jihlavské záchytné protialkoholické stanici 53letý muž z Arnolce u Jihlavy. Informoval o tom mluvčí provozovatele záchytky Martin Málek. Zainteresovaní požádali o pitvu, aby se vyloučily spekulace o pochybení zaměstnanců záchytky.

Článek

Muž byl podle Málka přijat na jihlavskou záchytku o půl deváté večer na žádost jihlavské nemocnice. Než ho tam záchranka na zavolání sousedky přivezla, popíjel s partou kamarádů.

Podle ředitele zasahujících zdravotníků Lukáše Kettnera předal jeho tým pacienta na příjem jihlavské nemocnice s podezřením na hypoglykemii (snížená hladina cukru). Poté muž absolvoval několik interních vyšetření, kvůli jeho stavu však bylo rozhodnuto o umístění na záchytku.

Martin Málek uvedl, že pracovníkům záchytky se nepodařilo navázat s mužem spolupráci do takové míry, aby byli schopni zjistit množství alkoholu.

„Po umístění na lůžko byl opakovaně kontrolován, což umožňují mj. i kamery umístěné v každé z kójí. Kolem půl druhé se zjistilo, že zachycený nejeví známky života,“ shrnul mluvčí provozovatele zařízení s tím, že službu konající lékařka neshledala cizí zavinění.

Provozovatel záchytky nicméně požádal o provedení pitvy, aby se zjistila skutečná příčina smrti. Od roku 1999, co Služby města Jihlavy záchytku pro kraj Vysočina provozují, jde o první případ, kdy během pobytu někdo zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám