Hlavní obsah

Rodinnou hádku ukončila střelba

KARLOVY VARY

Napadení a následně střelba z malorážky ukončila v pátek večer konflikt mezi příbuznými v malé obci na Karlovarsku. Při incidentu byl zasažen do nohy mladý muž. V policejní cele skončil jedenapadesátiletý střelec. Zadržen byl i jeho o rok mladší bratr, řekla policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Článek

Spor propukl v pátek kolem 19:00. Mladá žena se s přítelem nechala dovézt taxíkem do svého bydliště. Chtěla si tam sbalit věci a z bytu se odstěhovat. "Přitom mezi ní a jejím padesátiletým strýcem údajně nejprve došlo k hádce. Do ní se zapojil i taxikář. Strýc uchopil dřevěný trámek a tím zaútočil na taxikáře," popsala mluvčí.

Taxikář se proto ukryl do svého auta, které ale násilník začal trámkem demolovat. Řidiči proto na pomoc přispěchal přítel mladé ženy, jenž se do té doby skrýval za stromem.

S mužem se začal prát. "V tu chvíli se do konfliktu zapojil i druhý strýc mladé ženy. Vyšel z domu a na přítele své neteře vystřelil z malorážky," dodala Kohoutová.

Mladého muže převezli záchranáři do nemocnice s průstřelem nohy. Oba starší muži byli se souhlasem státního zástupce zadrženi. Střelec skončil v policejní cele, jeho opilý bratr byl převezen na záchytku. V sobotu bude dvojice vyslechnuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám