Hlavní obsah

Policisté dopadli gang náctiletých lupičů

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnským policistům se podařilo dopadnout gang lupičů, kteří od začátku prosince přepadali lidi v centru Brna. V čele zhruba pětičlenné skupinky byl dvaadvacetiletý mladík a jeho o pět let mladší komplic. Zbytek bandy tvořili dvanáctiletí chlapci.

Článek

Rodiče těchto dětí se o své ratolesti vůbec nestarali, nezajímalo je, co dělají venku po večerech a nocích, přitom nebylo neobvyklé, že své dvanáctileté děti neviděli celý týden.

Vždy, když skupince došly peníze na útratu v hospodě, vyrazili mladí lupiči do ulic, pohybovali se hlavně v okolí hlavního nádraží, v Nádražní ulici, Denisových sadech a Na Baštách.

„Ve většině loupežných přepadení nejstarší z party vyhrožoval přepadeným nožem. Jen v jediném případě v Nádražní ulici nůž neváhal použít. Poškozený měl tehdy podle lékařů a soudního znalce z oboru zdravotnictví obrovské štěstí. Osm centimetrů hluboká rána by byla ve většině případů smrtelná. V dalším z případů povalili dvaadvacetiletého poškozeného na zem a surově do něj kopali,“ řekl k řádění lupičů policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že kořist z přepadení nebývala vysoká.

Získali většinou několik stokorun, mobilní telefon nebo MP3 přehrávače, které prodávali v zastavárnách. Dvojice starších pachatelů byla obviněna z trestného činu loupeže a skončila ve vazbě. Mladší pachatelé jsou umístěni ve výchovném ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám