Hlavní obsah

Při nehodě kamiónu a mikrobusu na Lounsku zemřelo osm lidí

Právo, Novinky, ton, koc
LOUNY
Aktualizováno

Při středeční dopravní nehodě na rychlostní silnici R7 u Panenského Týnce na Lounsku zemřelo osm lidí. Čelně se tam střetly nákladní vůz s mikrobusem. Tragédii předcházelo podle policie riskantní předjíždění osobního vozu. Ten se střetl s protijedoucím mikrobusem, který náraz odmrštil do protisměru. Silnice musela být uzavřena na více jak osm hodin.

Srážku kamiónu a mikrobusu nepřežilo osm lidíVideo: ČTK

 
Článek

"Všechny oběti byly z mikrobusu," řekl Novinkám mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Na místě jsou kromě hasičů i policisté a záchranáři. Nehoda se stala kolem půl sedmé.

Nehoda se stala kolem 18:30. Kamión jel od Prahy na Louny, mikrobus v opačném směru. Podle policie řidič osobního vozidla Škoda Fabia Combi, jedoucí ve směru od Prahy na Louny, v místě rozšíření vozovky do dvou rychlostních pruhů začal předjíždět před ním jedoucí kamion. V opačném směru jela v tom momentě dodávka. Osobní auto a dodávka se bočně střetly a náraz vychýlil dodávku do protisměru, kde čelně narazila do kamionu.

"V osobním autě Škoda Fabia byl jeden člověk zraněn," upřesnil Marvan.

Podle zasahujících hasičů patří havarovaná dodávka stavební firmě.

:. Zatáčka na rychlostní silnici R7 u Panenského Týnce.Foto: Novinky s použitím Mapy.cz

K tragédii došlo na nepřehledném úseku v místě sjezdu z R7 na obchvat obce. „Není to první nehoda, při které tady umírali lidé,“ řekl Právu velitel místních dobrovolných hasičů Miloš Vejražka.

Podle starosty obce Václava Švajcra mohlo při nehodě sehrát negativní roli nepříznivé počasí. „Momentálně je jeden stupeň pod nulou a mlhový opar. Je tudíž pravděpodobné, že vozovka byla namrzlá,“ řekl.

„Jednalo se o čistě čelní náraz, bez známky úhybného manévru. Možná řidič doplatil na zdravotní problémy. Nějaké vysvětlení proto musí být,“ řekl Právu starosta Panenského Týnce Václav Švajcr a přiznal, že podobnou hrůzu ještě nikdy neviděl.

Na stejné silnici došlo před několika lety k druhé nejhorší nehodě v historii motorismu v kraji. Při čelním střetu dvou osobních aut na Lounsku tehdy zemřelo šest lidí, řidička podlehla těžkým zraněním o pár hodin později.

Nehody s více než pěti oběťmi v posledních letech
OSM OBĚTÍ
13. února 2008Dopravní nehoda na rychlostní silnici R7 u Panenského Týnce na Lounsku. Střetly se tam nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil.
ŠEST OBĚTÍ
28. srpna 2004U obce Gajer nedaleko Litomyšle narazila dodávka do osobního auta, v němž jely dvě rodiny na dovolenou. Zemřeli čtyři dospělí a dvě děti v osobním autě.
PĚT OBĚTÍ
12. října 2004Pět mužů zahynulo po srážce tří aut na silnici mezi Plzní a Domažlicemi nedaleko Chotěšova na Plzeňsku.
30. prosince 2004Pět životů si vyžádala srážka osobního automobilu s nákladním u Postoloprt na Lounsku. Řidič osobního vozu z Lounska se dostal po smyku na namrzlé vozovce do protisměru a zádí a bokem vjel přímo pod nákladní auto.
5. července 2005Při nehodě u Moravské Třebové na Svitavsku zahynulo pět lidí. Řidič osobního vozu nezvládl na mokré vozovce řízení, dostal smyk a narazil do protijedoucí tatry.
16. června 2006Pět lidí zemřelo při dopravní nehodě u Milovic na Břeclavsku. Řidič fordu nezvládl ostrou zatáčku a vyjel do protisměru, kde se čelně srazil se Škodou Favorit. Zahynuli dva muži a dvě ženy ve favoritu a řidič fordu.
30. září 2006Na rychlostní komunikaci v Prostějově zemřelo po nárazu osobního auta do stojícího kamionu pět osob.
28. listopadu 2006Na silnici z Klatov do Železné Rudy u obce Běšiny se čelně srazila dvě auta

:. Kliknutím na mapu ji zvětšíte. Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám