Hlavní obsah

Nebezpečné předjíždění zabíjí stále více lidí

Právo, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nepřiměřená rychlost či špatné předjíždění bylo nejčastějším důvodem tragických dopravních havárií v loňském roce. Podle informací policejního prezidia mají právě tyto dva prohřešky na svědomí nejvíc lidských životů- dvacet mrtvých na tisíc nehod.

Článek

Mezi další příčiny dopravních neštěstí, které se staly v roce 2007, patří také nedání přednosti a nesprávný způsob jízdy. Při těchto nehodách zahynulo celkem sedm lidí.

Stále častější risk při předjíždění

"Alarmující skutečností je, že oproti roku 2006 se ukazatel závažnosti u nesprávného předjíždění více jak zdvojnásobil. Vývoj jen potvrzuje slova dopravně bezpečnostních odborníků o zvyšující se agresivitě řidičů a vypovídá i o lehkovážném či sobeckém chování některých z nich,“ uvedl Josef Tesařík z ředitelství dopravní policie.

Dodal, že neradostný trend přetrvává i letos. Jen od prvního ledna do 10. února se v ČR stalo přes šestnáct tisíc nehod.

Dodal, že neradostný trend přetrvává i letos. Jen od prvního ledna do 10. února se v ČR stalo přes šestnáct tisíc nehod.

Dodal, že neradostný trend přetrvává i letos. Jen od prvního ledna do 10. února se v ČR stalo přes šestnáct tisíc nehod.Policie chystá rozsáhlé kontroly

„Tragický byl zejména začátek února, kdy se stala řada také naprosto zbytečných nehod. Například v úterý 5. února zahynulo podle předběžných údajů 5 osob, z toho 3 v případech nesprávného a velice riskantního předjíždění v nepřehledných místech,“ doplnil Tesařík.

Policie pro zlepšení situace připravuje na nejbližší dny rozsáhlou dopravně bezpečnostní akci. „Bude provedena především v krajích, kde zaznamenáváme vysoký počet usmrcených osob,“ upřesnil Tesařík.

KrajPočet nehodPočet obětí
Praha33135
Středočeský230513
Jihočeský10247
Západočeský14107
Severočeský19915
Východočeský170012
Jihomoravský245012
Severomoravský248714
celkem1668075
Pozn.: období od 1.1. do 10.2 2008
Zdroj: Policejní prezidium ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám