Hlavní obsah

Nákladnímu autu selhaly na Vinohradech brzdy, vjelo na chodník

Novinky, pno
PRAHA

Dopravní nehoda se stala v úterý po druhé hodině odpoledne na Vinohradské ulici v centru Prahy. Řidiči nákladního vozu přestaly pravděpodobně fungovat při jízdě z kopce brzdy, proto se rozhodl strhnout řízení na chodník. Kromě řidiče nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nákladní automobil se zastavil až o strom.

Článek

Vše se odehrálo na frekventovaném místě nedaleko křižovatky se Sázavskou ulicí. Nákladní vůz značky Iveco jelo směrem z kopce do centra. V místě, kde je v protisměru nástupní můstek tramvajové zastávky Vinohradská tržnice ve směru na Floru řidič strhnul řízení vpravo na chodník, kde se malý nákladní automobil zastavil o stromky a sloupy.

Obrovské štěstí bylo, že na chodníku v okamžiku nehody nešel žádný chodec. Nehoda se stala v místě, kde se Vinohradská ulice začíná více svažovat.

„Z místa jsme odvezli zraněného muže do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Na místě zasahoval také jeden vůz hasičů a policisté, doprava směrem do centra byla několik minut omezena.

„Zraněný řidič uplatnil technickou závadu, je možné, že automobilu selhaly brzdy. Nehodu na místě stále vyšetřujeme,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám