Hlavní obsah

Osm let za znásilnění školačky

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo,

Osm let si zřejmě odsedí ve vězení dvaačtyřicetiletý Milan Vondrouš z Pardubic za to, že loni v červenci v lesním porostu u obce Řetová na Orlickoústecku znásilnil nezletilou školačku, která zde sbírala borůvky. Pohlavně ji zneužil, i přestože věděl, že po prázdninách půjde dívka teprve do 6. třídy. Do vězení ho v úterý poslal Krajský soud v Hradci Králové.

Článek

Obžalovaný, který byl v minulosti již trestán pro majetkové delikty, se hlavního líčení osobně nezúčastnil, k činu se však přiznal a v písemné omluvě uvedl, že toto jednání mu je dnes samotnému těžko pochopitelné.

Vondrouš potkal jedenáctiletou dívku loni 7. července v lese. „Nejprve ji úderem rukou zezadu do zátylku srazil k zemi a poté, co se mu začala bránit, ji po několika dalších fackách opět hrozil bitím. Zacpal jí ústa a svázal nohy,“ stálo mimo jiné v obžalobě.

Nato školačku na rozložené celtě análně znásilnil, až poté se jí podařilo utéci. Měla drobná poranění po těle, nejvíc však utrpěla po psychické stránce. Rozvinula se u ní postraumatická stresová porucha, projevující se zejména poruchami spánku, vtíravými myšlenkami na prožité traumatické události a úzkostným předvídáním vlastního ohrožení, kterými trpí dodnes.

Soud uložil obžalovanému ochranné ústavní sexuologické léčení, Vondrouš je také povinen nahradit poškozené škodu ve výši 136 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, neboť se obžalovaný odvolal. Státní zástupce si ponechal lhůtu k odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám