Hlavní obsah

Škrlová zatím unikla pozorování, prý chce spolupracovat se znalci

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Barbora Škrlová zatím nebude muset podstoupit pozorování na psychiatrickém oddělení brněnské vazební věznice. Krajský soud v Brně totiž v pondělí rozhodl o její stížnosti proti nařízenému pozorování a celou věc vrátil k tamnímu městskému soudu k novému rozhodnutí.

Článek

"Z odůvodnění lze uvést, že obviněná namítala, že došlo v podstatě k nedorozumění, neboť se znalci hodlá spolupracovat dobrovolně a podrobí se zkoumání duševního stavu,“ řekla Právu mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Škrlová navíc požádala soud, aby byla znovu vyslechnuta, uvedla Sedláčková. Po novém výslechu by se mělo vyjasnit, zda bude Škrlová se znalci spolupracovat, nebo zda bude muset být nařízeno již zmíněné pozorování jejího duševního stavu.

Přestože Škrlová dávala prý původně najevo, že nebude spolupracovat se žádnými znalci, nakonec její advokát Richard Novák prohlásil, že Škrlová naopak se znalci spolupracovat chce. Znalecké posudky o duševním stavu Škrlové jsou přitom klíčové.

Především z nich vyplyne, zda je trestně odpovědná a může být tedy stíhána. Pokud znalci zjistí, že není duševně zcela zdráva, mohla by být její vyjádření ke kuřimské kauze bezcenná.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Minulé pondělí byla k všeobecnému překvapení obviněna z týrání v Kuřimi. Údajně se jej dopustila na chlapci Ondřejovi. Neví se, proč se vydávala za Aničku a Adama. Dlouho byla považována za možnou oběť - podle některých informací byla týrána stejně jako hoši Ondřej a Jakub.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám