Hlavní obsah

Otec zavražděného Jana Rokose podal Langrovi stížnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Otec zavražděného Jana Rokose Roman podal ministru vnitra Ivanu Langerovi stížnost na postup policie na Olomoucku. Tamní policisté se loni v listopadu odmítli zabývat záběry z průmyslové kamery na čerpací stanici. Na záznamu byl přitom jasně rozeznatelný vůz s Honzíkovou matkou Antonií Staškovou, kterou policie před nedávnem obvinila ze synovy vraždy.

Foto: Archiv, Právo

Roman Rokos chce podat na postup policie žalobu.

Článek

"Dával jsem stížnost panu Langrovi v sobotu a ten mi sliboval, že to hned dnes nechá prošetřit. Nevím, nakolik je zaneprázdněný, ale každopádně to má přímo na stole," řekl v pondělí chlapcův otec Roman Rokos.

"Dával jsem stížnost panu Langrovi v sobotu a ten mi sliboval, že to hned dnes nechá prošetřit. Nevím, nakolik je zaneprázdněný, ale každopádně to má přímo na stole," řekl v pondělí chlapcův otec Roman Rokos.

O údajném pochybení informovala v neděli TV Nova. Na záběrech z bezpečnostní kamery okradené čerpací stanice poblíž Olomouce, je jasně čitelná poznávací značka hledaného auta. Chlapcova matka a její přítel, po které oficiálně pátrali policisté z celé republiky, natankovala benzín a ujela od pumpy bez zaplacení.

Antonie Stašková a zavražděný Honzík

Policisté však krádež benzínu uzavřeli s tím, že je pachatel neznámý. "Řekli mi, že je to odložené, že se tím nehodlají zabývat a že pachatel tam nebyl zřejmý," podotkl Rokos. Sám v té době snímky z kamer ještě neměl a majitel čerpací stanice je nemohl dohledat. Našel je až před několika dny a Rokos je okamžitě předal Langrovi.

Otec chce na policii podat žalobu

"Podáme oficiální stížnost zároveň s nějakou žalobou. Zvažujeme i všeobecnou žalobu na policii, kde by bylo vypsáno včetně paragrafů, co kde jak udělali špatně, co mohli udělat a neudělali," vysvětlil Rokos. Žalobu hodlají podat zhruba za dva týdny.

Policie již v lednu dospěla k závěru, že v průběhu vyšetřování nepochybila.

Pětiletého chlapce objevili policisté loni 28. prosince mrtvého v autě na Mostecku. Z vraždy je podezřelá jeho matka Antonie Stašková. Soud svěřil v květnu chlapce jeho otci Romanu Rokosovi, Stašková ale s dítětem ujela a od srpna s ním pobývala na neznámém místě. Staškovou i Grepla poslal soud do vazby. Oběma hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám