Hlavní obsah

Za krveprolití v centru Brna padly přísné tresty

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně poslal v pondělí shodně na 13 let do vězení za vraždu a výtržnictví dvaadvacetiletého Romana Holuba a stejně starého Konstantina Erina. V únoru loňského roku pobodali v centru Brna v České ulici dva muže, z nichž jeden na místě zemřel.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Romana Holuba (vlevo) a Konstantina Erina přivedla k soudu eskorta.

Článek

Holub s kamarádem Erinem napadli v noci 17. února 2007 u brněnského klubu Remix mladíka, kterého Holub pořezal nožem na ruce. Kamarádi pak vyrazili za další "zábavou". Krátce po třetí hodině potkali v Brandlově ulici trojici Omar Al Husejní, Martin Bojarský a Roman Bětík.

Odhozené svršky

Mezi muži vznikla slovní potyčka, Syřan Al Husejní dokonce shodil svršky a připravoval se ke rvačce. Holub s Erinem vytáhli nože, aby trojici odradili od dalšího napadání. Až do této chvíle by to byla obyčejná strkanice, za několik sekund ale už bylo vše jinak.

Právě odhozené svršky byly asi příčinou tragédie. Pohozené bundy si všiml jeden z bezdomovců, který ji začal šacovat. Toho si všiml Bojarský, který bezdomovci uštědřil podle svých slov „pár lepanců“ a bundu mu vzal. Hluk potyčky zapříčinil, že se odcházející Holub s Erinem otočili.

Zemřel po jedné ráně do srdce

Vznikla rvačka po které zůstali na místě dva pobodaní. Holub s Erinem po divoké potyčce utekli, na zemi ale zůstal ležet smrtelně zraněný šestadvacetiletý Bětík, který zemřel po jediné ráně přímo do srdce. Jen kousek od něj seděl opřen o zeď jeho stejně starý kamarád Al Husejní, který bojoval o život.

Soudu se nepodařilo prokázat, kdo Bětíka zabil, přestože většina indicií ukazovala na Holuba. Ten se přiznal pouze k bodnutí Syřana

„Podle některých svědků se jedná o typický obraz nočního Brna o víkendech. Toto je třeba eliminovat,“ uvedl předseda senátu při odůvodnění poměrně přísných trestů.

Reklama

Výběr článků

Načítám