Hlavní obsah

V Hrádku nad Nisou unikla chemikálie, lidé nemají vycházet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRÁDEK NAD NISOU

Pravděpodobně dusičnan měďnatý unikl v sobotu odpoledne do ovzduší v Hrádku nad Nisou na Liberecku z chemické továrny Kortan. Na podezřelý mrak nad firmou upozornili strážníky lidé z okolí. Nikdo neutrpěl zranění. Hasiči vyzvali obyvatele, aby do rána nevycházeli a neotvírali okna.

Článek

"Lidé by neměli větrat a chodit ven, platí to až do rána, ty koncentrace už ale nejsou nebezpečné," řekla Novinkám mluvčí hasičů Iva Michalíčková.

"Odborníci nenaměřili v ovzduší koncentrace škodlivých látek, které by překračovaly povolenou hranici. Přesto jsme raději přijali bezpečnostní opatření," dodal tamní starosta Martin Půta.

Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Ivy Michalíčkové vyjeli profesionální hasiči k místu průmyslové havárie okolo 16:30. Dorazili tam i se speciálním automobilem s protichemickým kontejnerem. V továrně zlikvidovali rozlitou chemikálii. 

Reklama

Výběr článků

Načítám