Hlavní obsah

Policie střílela na narkomana na nádraží

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policejní střelba způsobila ve čtvrtek odpoledne rozruch nedaleko železničního nádraží v Ostravě-Přívoze. Policie tam střílela na řidiče, který se pokoušel vyhnout kontrole. Policejní zákrok ve Špálově ulici odstartovalo podle informací Práva oznámení občana, který si všiml, že si muž v automobilu píchá drogy.

Článek

„Byl vyzván, aby vystoupil z vozidla. Po vystoupení slovně napadal hlídku, pak usedl zpátky do auta a pokoušel se ujet. Při jízdě narazil do zdi a pokračoval po chodníku,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Jeden z policistů vystřelil dvakrát do vzduchu, ani to ale muže nezastavilo a začal couvat na policistu. „Ten uskočil a několikrát vystřelil na zadní a potom i na přední pneumatiku, protože řidič svou jízdou ohrožoval svědky události. Poté se znovu snažil najet na policistu,“ dodala mluvčí.

Řidič byl zadržen krátce poté, co se vozidlo stalo nepojízdné. „Policisté zjistili, že osoba prochází celostátním pátráním. Šetření dále pokračuje,“ dodala Bednarčíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám