Hlavní obsah

Host penzionu nechtěl zaplatit, incident skončil střelbou

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Střelbou a řeznými ranami skončil v pátek ráno spor mezi provozovateli penziónu a hostem v Karlovarské ulici v Praze 6. Návštěvník odmítal uhradit nocleh a rozbil skleněnou výplň dveří. Střepem napadl dvojici majitelů.

Článek

Operátoři policejní tísňové linky obdrželi informaci o střelbě a zraněných pět minut po osmé hodině ráno. „Žena policistům sdělila, že po sporu několika mužů je jeden zraněn a pachatel utíká směrem k Bílé Hoře,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Na místo proto okamžitě vyrazily policejní hlídky i záchranáři. Ti na místě ošetřili muže s řeznými ranami v obličeji na rukou a převezli ho do nemocnice. Policisté mezi tím pátrali po prchajícím muži, kterého po deseti minutách dopadli.

I tento muž měl krvácející řezné rány na rukou, proto i k němu byli přivoláni záchranáři. Skončil v nemocnici. Během sporu mužů zazněly i výstřely. Zbraň měl podle policie použít jeden z napadených, vystřelil nejspíš třikrát.

Z policejního vyšetřování vyplynulo, že k incidentu došlo mezi provozovateli tamního penziónu a hostem. Čtyřiatřicetiletý česky hovořící muž odmítal za nocleh uhradit stanovenou cenu.

"Proto mezi ním a majiteli penziónu došlo k šarvátce, při které neplatič rozbil skla ve vstupních dveřích. Jeden ze střepů pak použil jako zbraň, čímž došlo ke zranění jeho i třiatřicetiletého majitele," uvedl mluvčí policie.

V úprku se mu snažil starší z majitelů zabránit s legálně drženou zbraní v ruce. Proto zazněly ulicí Karlovarskou v Praze 6 celkem tři varovné výstřely. Utíkajícího muže však k setrvání na místě nepřinutily.

Reklama

Výběr článků

Načítám