Hlavní obsah

U havířovského supermarketu srazilo auto devítiletého chlapce

– HAVÍŘOV
Novinky, pno

Devítiletého chlapce srazilo odpoledne osobní auto v Havířově. Nehoda se stala u supermarketu Tesco. Chlapce v kritickém stavu dopravil do nemocnice vrtulník, záchranáři ho museli oživovat.

Článek

Záchranáři se o nehodě dozvěděli krátce po třinácté hodině. Na místo ihned vyslali záchranáře z Havířova a vrtulník z Ostravy. V době příjezdu sanitky bylo dítě v bezvědomí, nedýchalo a zastavilo se mu srdce.

„Záchranáři okamžitě zahájili resuscitační péči. Zajistili chlapci dýchací cesty a napojili jej na umělou plicní ventilaci. Po přibližně patnácti minutách srdeční masáže a za pomocí léků se nakonec podařilo krevní oběh malého pacienta obnovit,“ řekl mluvčí severomoravských záchranářů Lukáš Humpl.

Chlapec při střetu z vozidlem utrpěl zranění dolní končetiny a vážné poranění hlavy. Mezitím na blízkém poli přistál vrtulník, jehož posádka převzala postiženého a transportovala jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě. Zdravotní stav dítěte byl v době předání do nemocnice podle lékařů kritický.

Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám