Hlavní obsah

Žalobce stíhá další policistku z Karlových Varů za korupci

KARLOVY VARY

Po třech letech od korupčního skandálu v karlovarské cizinecké policii vyplouvá na povrch další úplatkářská aféra. Státní zástupce obvinil během týdne již druhou policistku sloužící na tomto pracovišti.

Článek

Vyšetřování obou policistek pokračuje na svobodě. Podle Ilony Vaníčkové z oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie byly obě obviněné policistky propuštěny ze služebního poměru.

"Zvlášť závažným způsobem porušily služební přísahu,“ upřesnila důvod propuštění Vaníčková.

Policistky podle obvinění vyřizovaly agentu spojenou s povolováním pobytu cizinců. "Zadržená policistka v deseti zadokumentovaných případech převzala od zprostředkovatelů různou finanční částku za vyřízení žádosti týkající se přihlášení cizince k pobytu bez jeho přítomnosti na území České republiky. Peníze použila pro vlastní potřebu," uvedla mluvčí Inspekce ministra vnitra Martina Lídlová při zatčení první z policistek minulé pondělí.

"Druhá obviněná policistka je podezřelá ze stejné trestné činnosti,“ upřesnila žalobkyně.

V Karlových Varech to není poprvé

První odhalený případ úplatkářství na cizinecké policii v Karlových Varech z roku 2005 už míří k soudu. Státní zástupce podal žalobu na dva dnes již bývalé příslušníky cizinecké policie Pavla Kábrta a Radka Kocába, podezřelé z machinací s povoleními pro cizince. U obou byl zjištěn majetek v řádech miliónů korun.

Právu se tehdy podařilo kontaktovat svědka, který později i vyšetřovatelům popsal doslova mafiánské praktiky při legalizaci pobytů cizinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám