Hlavní obsah

Překupníky prostitutek z reportáže ITN už policie zná

TEPLICE

Teplická policie zná totožnost mužů, kteří vystupovali v reportáži odvysílané televizní stanicí ITN o prodeji prostitutek v Čechách. Prodej dívek za účelem sexuálních služeb se údajně odehrál v Dubí u Teplic na severu Čech. Muže objevující se v reportáži poznal šéf místních strážníků, uvedla televize Nova.

Článek

Zpravodaj britské televize ITN, která reportáž natočila, vystupoval jako zástupce fiktivní sítě britských nevěstinců, který hledá prostitutky pro své podniky. V ČR fungují gangy, které přivážejí dívky z celé Evropy a pak je prodávají dál, tvrdí reportáž. Reportér ITN se sešel v Dubí se zástupci dvou gangů, od nichž chtěl koupit prostitutky. První setkání se odehrálo v podniku Love Story, jehož majitel mu nabídl dívku na šest měsíců "na pronájem" za 5000 liber (asi 175 000 korun). Na další schůzce mu údajný šéf jiného gangu překupníků Alex nabízí vyslání nejprve jedné dívky na zkoušku a dalších případně potom. Setkání jsou zaznamenána skrytou kamerou.

Případem se začala zabývat teplická policie. Ta teď bude muže zachycené na videu vyslýchat, uvedla Nova. Jeden z údajných kuplířů televizi řekl, že se schůzka uskutečnila, ale s obchodem s bílým masem nemá vůbec nic společného. "Tady dělám údržbáře, přišel jsem a tady se mě chtěli na něco zeptat a já už ani nevím na co, jsem jim vůbec nerozuměl," řekl.

Mluvčí teplické policie Ilona Novotná ve čtvrtek řekla, že nikdo z autorů reportáže policii nekontaktoval a nikdo ani kvůli podobnému trestnému činu nepodal trestní oznámení.

Podle čtvrtečního vyjádření starosty Dubí Petra Pípala reportáž upozornila jen na problém, který existuje celosvětově. Domnívá se, že podobná reportáž by se dala natočit v mnoha evropských městech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám