Hlavní obsah

Karvinští policisté našli při nočním zátahu pět opilých dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Karvinští policisté objevili při noční kontrole barů a restaurací pět podnapilých dětí. Ve dvou případech se jim podařilo zjistit, kdo mladistvým alkohol naléval. Policisté a strážníci prověřili ve třech karvinských podnicích celkem 32 mladých lidí, uvedla mluvčí města Šárka Swiderová.

Článek

Pokutu 500 korun dostal číšník za nalévání piva studentovi gymnázia. Dalších 300 korun musel zaplatit na diskotéce společník dívky, která pila alkohol.

Policejní "přepadovka" začala na diskotéce Alcatraz, kde policisté našli dívku s 0,54 promile alkoholu v krvi. "Je to problémová dívka, kterou sociálka i odbor sociálně právní ochrany dětí dobře zná. Její rodina má problémy nejen s výchovou dětí. Shodou okolností byla kvůli tomu i se svým otcem v pátek na magistrátu," upřesnila mluvčí.

V dalším podniku, Hospůdce Pohodě, si pohodu užíval student gymnázia, kterému do plnoletosti chyběly dva měsíce, dodala Swiderová. "Alkotest u něho ukázal 0,43 promile, což znamenalo také 500 korun pokuty pro číšníka, který mu pilně nosil pivo," řekla mluvčí.

Dokazování je složité

Posledním kontrolovaným podnikem byla diskotéka v restauraci Baron, kterou policisté prověřují pravidelně. Tři z 25 kontrolovaných mladistvých byli pod vlivem alkoholu. Policistům se ale na diskotéce nepodařilo prokázat, kdo dětem naléval. Kontroly musejí být provedeny rychle - provozovatelé podniků i jejich mladiství hosté se navzájem rychle varují mobilními telefony, uvedl ředitel městské policie Pavel Bičej.

"Děti nás zásobily například historkami o náhodných nálezech volně ležících piv. Vyslechli jsme si také, jak dívky potkaly cestou městem starého dobrého kamaráda, jehož jméno vůbec neznají, a ten jim nabídl alkohol. Na diskotéku přišly už posilněny, a proto tam už prý nepily," popsal ředitel.

Policejní kontrola v noci na sobotu byla v Karviné letos druhou v pořadí. Na konci ledna se strážníci zaměřili na záškoláctví a odhalili dvě třináctileté dívky, které místo vyučování seděly v restauraci. V loňském roce provedli celkem 17 kontrol, při nichž řešili tři desítky případů, kdy byly děti opilé, za školou nebo hrály na automatech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám