Hlavní obsah

Policie stíhá pětici Vietnamců, kteří zaútočili na celníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Skupina pěti trhovců, kteří ve čtvrtek napadli celníky na tržnici ve Vojtanově na Chebsku, už čelí trestnímu stíhání. Po napadení skončil jeden z pracovníků celní stráže s bodnými a řeznými ranami v chebské nemocnici, kde se podrobil operaci.

Článek

Informaci o zahájení trestního stíhání potvrdila v pátek mluvčí chebské policie Martina Hrušková. Podle Lenky Treglerové z chebské nemocnice je muž již mimo ohrožení života. „Jeho stav je stabilizovaný a je při vědomí. Jeho stav nyní konzultujeme oddělením neurochirurgie vojenské nemocnice v Praze,“ řekla Treglerová.

Skupina Vietnamců je podezřelá z útoku na veřejného činitele, zatím ale nebyli obviněni. Vietnamští prodejci, kteří se útoku účastnili, jsou podezřelí z útoku na veřejného činitele, zatím nebyli obviněni.

"Proti pachatelům bylo zahájeno trestní stíhání a bude podán návrh na jejich vzetí do vazby," uvedla Hrušková.

Celníci v tržnici prováděli běžnou kontrolu zaměřenou na pravidla prodeje alkoholu. Čtyřčlennou hlídku přitom napadla skupina prodejců. Při následné hromadné potyčce byl jeden celník vážně zraněn. Zranění utrpěl i jeden z trhovců, má zlomenou ruku.

Reklama

Výběr článků

Načítám