Hlavní obsah

Ubodaný Američan se se strážníkem hádal kvůli parkování

Právo, rav
PRAHA
Aktualizováno

Policejní vyšetřovatelé z pražské mordparty už obvinili z vraždy šestadvacetiletého městského strážníka, který ve středu krátce po půl druhé ráno ubodal na Českomoravské ulici ve Vysočanech čtyřiačtyřicetiletého amerického občana. Konflikt se podle dosavadních poznatků týkal parkování.

Článek

Policie původně českého muže zákona podezřívala z trestného činu ublížení na zdraví, ale během vyšetřování i díky dvěma očitým náhodným svědkům kriminalisté usoudili, že šlo nakonec o vraždu. Co za překvapivým jednáním strážníka zřejmě stálo, to už pražská mordparta s největší pravděpodobností ví.

Konflikt se týkal parkování

Svou roli určitě sehrál alkohol, který později naměřili strážníkovi v krvi. Konflikt však začal zcela nevinně. Američan, který byl zaměstnancem firmy, jež v Německu pracovala pro ministerstvo obrany USA a v ČR pobýval jen soukromě, se zřejmě snažil ve středu ráno ve Vysočanech zaparkovat.

Jeho počínání se ale s největší pravděpodobností nelíbilo kolemjdoucímu strážníkovi, který však v tu chvíli nebyl ve službě a ani v uniformě. Oba muži se pak spolu začali hádat.

"Šlo o konflikt pouze dvou mužů, který měl dvě fáze. Nejprve ten Američan napadl toho strážníka a pak s určitým časovým odstupem napadl strážník Američana. Právě proto je to překvalifikováno na vraždu. Není pravda, že by útočnou zbraní byla nějaká rybička, šlo o docela masivní zavírací nůž s velmi silnou a pevnou čepelí,“ řekl ve čtvrtek Právu zástupce šéfa pražské mordparty Petr Rašpl.

Kriminalisté chtějí poslat obviněného do vazby a svůj návrh již poslali na státní zastupitelství. "Navrhujeme vazbu z důvodu možného útěku,“ doplnil policista. Obviněnému, kterého policie zadržela přímo na místě činu, nyní hrozí za vraždu až patnáctileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám