Hlavní obsah

Přihlášku k policii vyplnilo za den 152 lidí

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Náborová akce české policie má začít až 1. února, ale už nyní přinesla první výsledky. O práci policisty projevilo na internetu během jediného dne zájem 152 lidí.

Článek

„Za jediný den po zveřejnění adresy speciální internetové stránky http://www.nabor.policie.cz/ jsme zaregistrovali 3400 unikátních vstupů na tyto stránky, jejichž výsledkem je 152 vyplněných dotazníků zájemců o přijetí do služebního poměru Policie ČR,“ sdělil ve středu Právu mluvčí policejního prezidia David Kubalák.

Policii chybí 5000 příslušníků

O možnosti stát se policistou se zájemci dověděli z médií, kterým vedení policie svou novou náborovou akci představilo v pondělí.

O možnosti stát se policistou se zájemci dověděli z médií, kterým vedení policie svou novou náborovou akci představilo v pondělí.

„Je to velmi slibný začátek kampaně a těší mě, že nabídka Policie ČR tak okamžitě zaujala veřejnost. Věřil jsem, že to tak bude.“ řekl k tomu policejní prezident Oldřich Martinů.

Již druhá náborová kampaň během posledních měsíců má přivést do řad nové policisty především ve věku od 18 do 30 let. V současné době chybí české policii zhruba 5000 mužů a žen, tedy přes 10 % plánovaného stavu policejního sboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám