Hlavní obsah

Policie: mrtvou ženu nejspíš zavraždill její oběšený druh

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V rodinném domku v plzeňských Černicích nalezli v úterý policisté mrtvou šedesátiletou ženu. Podle informací policie vše nasvědčuje tomu, že ji někdo zavraždil. Jejího druha našla policie oběšeného v patře domu.

Článek

„Prokazatelně se stala obětí trestné činnosti,“ řekla ve středu Právu západočeská policejní mluvčí Ilona Týmlová. Zatímco tělo oběti objevili policisté v obýváku, jejího o osm let mladšího druha našli oběšeného v patře.

„Tento případ řešíme jako podezřelé úmrtí,“ dodala Týmlová. Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že muž ženu zabil a pak se oběsil. Přesnou příčinu smrti určí soudní pitva. „Výsledky by mohly být známé do konce týdne,“ doplnila Týmlová.

Žena podnikala jako účetní a daňová poradkyně, muž byl invalidní důchodce. Do Černic se podle starosty Miroslava Štěrby (ČSSD) přestěhovali před více než sedmi lety. Podle místních se nijak výrazně neprojevovali ani nehádali.

Jedinou živou duší, kterou policisté na místě nalezli, byl vlčák zavřený ve venkovním kotci. Ještě večer ho odvezli strážníci. „Umístili jsme ho do psího útulku na Valše,“ doplnila mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám