Hlavní obsah

Polovina zájemců o práci u policie neprojde psychotesty

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Každý druhý uchazeč o práci u české policie neprojde vstupními psychotesty, 30 až 40 procent zájemců zase nezvládne zdravotní prohlídky. Tuto informaci v pondělí přinesl policejní prezident Oldřich Martinů, když novinářům sděloval aktuální početní stavy v policii a představoval novu náborovou kampaň za 22 miliónů korun.

Foto: PČR, Novinky

Policejní vozy dostanou nový nápis: POMÁHAT A CHRÁNIT.

Článek

Podle Martinů je z těch, kteří se na místo policisty hlásí, nakonec úspěšně přijato zhruba 60 až 65 procent uchazečů. V současné době policii chybí 5 018 lidí, což je přes 10 procent plánovaného stavu policistů.

Zatímco loni nastoupilo jen 2 500 úspěšných uchazečů, do civilu zamířilo téměř 5 500 mužů zákona, z toho skoro 3 000 bylo starších 50 let.

Po loňské nepříliš úspěšné kampani „Hledáme parťáka“ proto vedení policie rozjíždí od února další, mnohem masovější náborovou akci s heslem „Pomáhat a chránit“. Tento slogan se kromě televizních spotů, reklamy v tisku, na plakátech a na internetu, objeví i na všech policejních vozech.

Kampaň má dle autorů zaujmout lidi především ve věku od 18 do 30 let. Její součástí je i zavedení bezplatné telefonní linky (800 880 910) a webové stránky pro případné zájemce (www.nabor.policie.cz).

„Pevně věřím, že nová kampaň přivede ještě více policistů do našich řad než ta předchozí, která příchodem nových 2414 lidí částečně splnila svůj účel,“ řekl novinářům Martinů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám